Nieuw management bij motorafdeling Mercedes

(c) Formula1.com

Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) heeft zojuist naar buiten gebracht dat het management per 1 juli 2020 zal veranderen. Dit komt doordat Andy Cowell, Managing Director, besloten heeft zijn positie over te geven. Het nieuwe team bestaat uit verschillende namen: Hywel Thomas, Adam Allsopp, Richard Stevens en Ronald Ballhaus. Formule E Powertrain Chief Engineer Pierre Godof zal alle ontwikkelingen rondom de elektrische motoren blijven leiden.

Andy Cowell heeft aan het begin van dit jaar de keuze gemaakt om zijn rol als Managing Director over te geven aan iemand anders. Vanaf dat moment heeft hij samen met Markus Schäfer en Toto Wolff gekeken naar een nieuw management team. Dit nieuwe team zal bestaan uit: Hywel Thomas, hij zal benoemd worden tot Managing Director en is verantwoordelijk voor de F1 Power Unit; Adam Allsopp, Project One Powertrain Director; Richard Stevens, Operational Director en Ronald Ballhaus, Finance en IT Director.

Het nieuwe management moet ervoor zorgen dat de 3 grootste projecten op het hoogste niveau blijven. Dan hebben we het over de Formula 1 Power Unit, de Formule E powertrain en de productie en ontwikkeling van de powertrain van de Mercedes-AMG One. Andy Cowell zal tot het begin van 2021 Hywel Thomas ondersteunen in zijn nieuwe rol binnen het team.

Hywel Thomas heeft laten weten erg trots te zijn. Hij kijkt er enorm naar uit om samen met dit nieuwe team alle uitdagingen aan te gaan. Het nieuwe team is volledig gefocust op het leveren van het maximale vermogen op het circuit in de komende jaren.

Andy Cowell beschrijft dat hij het tijd vond voor een nieuwe uitdaging. Hij vond het fijn om samen met Markus Schäfer en Toto Wolff te kijken naar een nieuwe structuur. Hij geeft aan er vertrouwen in te hebben dat Hywel Thomas en zijn team een stap voorwaarts zullen maken. Als laatste wil hij iedereen bedanken die hem in al die tijd geholpen heeft.