Mogelijk twee Grands Prix op Shanghai International Circuit

(c) Red Bull Racing

FOM heeft volgens een lokale overheidsfunctionaris voorgesteld om twee Grands Prix te organiseren op het Shanghai International Circuit. Er is nog geen besluit genomen.

De directeur van het Shanghai Sport Bureau, een Chinese overheidsinstelling, heeft op een lokaal radiostation laten weten dat FOM het voorstel heeft gedaan om twee Grands Prix te organiseren op het Shanghai International Circuit. Volgens de directeur wil de stad graag een Grand Prix organiseren in 2020, maar is het nog afwachten of Grands Prix mogelijk zijn.

“Internationale sportorganisaties geven veel om de sportevenementen van wereldklasse in China en Shanghai”, vertelt de directeur. “Ondanks dat veel van onze evenementen als gevolg van de pandemie zijn veranderd, hebben we voor sommige van onze evenementen steun gekregen van internationale sportorganisaties en nationale verenigingen. Afhankelijk van de situatie van de pandemie zouden we de evenementen in Shanghai op een geschikt tijdstip in de tweede helft van het jaar mogen houden.” De directeur vertelde dat er gesprekken zijn met FOM. “Tijdens een gesprek vroeg FOM of we twee races kunnen organiseren in Shanghai. Hier is nog niet over beslist. Het hangt af van de situatie van de pandemie”, benadrukt de directeur de onzekere situatie rondom COVID-19.

Een of twee races in China is dus een mogelijkheid, maar het is wachten op het besluit van de lokale autoriteiten.