De 24 uur van Portimao van Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen wint in zijn klasse in de 24 uur van Portimao, algemeen is hij als derde geëindigd. In de Porsche heeft hij met zijn team 689 rondes afgelegd. Het team had weinig problemen tijdens de 24 uur van Portimao. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jeroen Bleekemolen terug op zijn 24 uur van Portimao.

“De 24 uur zitten erop en het is top verlopen. Om te beginnen was het heerlijk om weer te racen want wat heb ik het gemist. Ik reed met de Porsche cup auto, niet de snelste auto in het veld, maar uiteindelijk zijn we toch derde algemeen geworden en hebben we onze klasse weten te winnen. Het was een mooie race met weinig problemen, eigenlijk precies zoals je ze wilt hebben in een 24 uurs race. Het was gewoon weer lekker om aan de bak te gaan, de kwalificatie met weinig benzine en nieuwe bandjes en gewoon lekker trappen.”

“Op het eind van de race heb ik nog even mijn tijd verbeterd. Ik ben er nog even voor gaan zitten terwijl we de auto eigenlijk netjes naar huis moesten rijden. Ik weet namelijk niet wanneer ik weer mag rijden dus ik dacht gewoon even gas erop. Ik ben weer lekker in het ritme gekomen en ik kan niet wachten op de volgende race. Ik zou eigenlijk elk weekend moeten rijden maar wanneer de volgende race voor mij is weet ik nog niet. Twee van mijn Amerikaanse teams staan voorlopig op stand-by. Die kunnen nu namelijk nog niet gaan rijden. Dat heeft te maken met waar ze vandaan komen, onder andere New York waar veel gebeurd is.”

“Voorlopig moet ik dus nog even wachten maar het World Endurance kampioenschap gaat ook weer van start in augustus dus er staat genoeg op het programma. Ik kan niet wachten tot we gewoon weer verder kunnen.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.