Video: Zo heeft Mercedes de coronamaatregelen toegepast

De fabriek van Mercedes in Brackley is sinds twee weken weer open. De huidige situatie omtrent het coronavirus brengt echter de nodige uitdagingen en aanpassingen met zich mee. Hoe pak je zoiets als Formule 1-team aan? Welke nieuwe protocollen moet je invoeren om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen en met welke challenges krijg je te maken?

“We hebben drie maanden hard gewerkt om de fabriek klaar te maken voor de heropening”, vertelt Chief Operating Officer Rob Thomas. Als eerste was het belangrijk om iedereen van het team terug te halen uit Melbourne, Australië om hen vervolgens in isolatie te laten gaan.

Toen de shutdown van de Formule 1-fabrieken naar voren werd gehaald, kwam alles in een stroomversnelling. Zo werd iedereen die vanuit huis kon werken, gevraagd om dat te doen. Dat zorgde voor een nieuwe uitdaging. “We hebben nog nooit zoveel mensen gehad die vanuit huis werkten. Op het hoogtepunt werkten er ongeveer 450 mensen vanuit huis. Het werd toen essentieel om de communicatienetwerken zo aan te passen dat iedereen vanuit huis met elkaar kon communiceren.”

Social distancing

Op het moment dat bekend werd wanneer de fabrieken weer open zouden mogen, werd er gekeken naar de aanpassingen die er gedaan moesten worden. “We hebben de richtlijnen van de overheid gehanteerd als minimum en gekeken wat we konden doen om social distancing mogelijk te kunnen maken. We hebben de hele fabriek in twee weken tijd zo aangepast dat het mogelijk werd om zo goed als overal twee meter afstand van elkaar te houden”, legt Thomas uit.

Wil je meer weten over de maatregelen waar personeelsleden zich aan moeten houden in de fabriek of over hoe Mercedes zich voorbereidt op de ‘intense racekalender’? Bekijk dan de hele video hieronder.