Bottas fitter dan ooit tevoren: “Ik voel me completer als coureur”

Valtteri Bottas
(c) Mercedes-AMG F1

Voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft deze lange periode zonder races naar eigen zeggen best goed uitgepakt. Zo is hij naar eigen zeggen op dit moment fitter dan hij ooit geweest is. “Ik heb het gevoel dat deze extra break goed voor me is geweest”, vertelt de Fin aan Formula 1.

“Drie of vier weken geleden heb ik een fitnesstest gedaan die ik normaal gesproken één of twee keer per jaar doe. Uit die test blijkt dat ik nog nooit zo fit geweest ben als nu.” Volgens Bottas is het bijzonder om ineens zoveel tijd voor jezelf te hebben. Het heeft hem de kans gegeven om op zichzelf te focussen.

“Ik voel me completer als coureur. Fysiek gezien piek ik momenteel ook, dus ik hoop dat ik dat om kan zetten in goede prestaties”, stelt Bottas. Hij stelt dat het een bijzonder seizoen gaat worden aangezien het korter zal zijn dan gepland.

Wereldkampioen worden

“Elke fout zal nog harder afgestraft worden dan normaal. Het zal allemaal draaien om consistentie.” Toch heeft de Fin maar één doel voor ogen: wereldkampioen worden. “Ik voel me erg zelfverzekerd en fit. Ik zal er vol voor gaan, zonder enige twijfel.”