AlphaTauri houdt tweede filmdag op Imola

© Scuderia Alpha Tauri F1 Team

AlphaTauri gaat zijn tweede en laatste filmdag houden op het circuit van Imola, meldt Crash.netDit om in de voorbereiding van de herstart van het seizoen, kilometers te maken in de AT01. 

24 juni gaat AlphaTauri naar San Marino om zich zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op de start van het F1-seizoen. Een aantal Formule 1-teams, waaronder Mercedes en Ferrari, hebben getest met nieuwe hygiëneprotocollen en de coureurs daaraan te laten wennen. AlphaTauri mag maximaal 100 kilometer rijden tijdens hun filmdag.

De meeste teams hebben ervoor gekozen om met een auto te gaan rijden die minstens twee jaar oud is. Hierdoor hebben ze de vrijheid om zoveel mogelijk kilometers te maken als gewenst is.

Zusterteam Red Bull Racing voert traditioneel zijn filmdagen uit in Misano, maar de baan is niet beschikbaar omdat de MotoGP-teams: Ducati, Aprilla en KTM op bezoek zijn om te gaan testen.

Imola ligt slechts op vijftien kilometer van het hoofdkantoor van AlphaTauri in Faenza. De Grand Prix van San Marino werd voor het laatst gehouden in 2006. Michael Schumacher kwam toen in zijn Ferrari als eerste over de meet.