Renault gaat testen op de Red Bull Ring

(c) Renault F1

Renault heeft zojuist naar buiten gebracht ook te gaan testen. Renault gaat dit doen op 16 en 17 juni op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Renault gaat rijden met de R.S.18 uit 2018. Omdat de auto oud genoeg is mogen ze zoveel kilometers maken als ze willen.

Nadat Mercedes afgelopen week getest heeft op Silverstone gaat Renault volgende week ook testen. Op 16 en 17 juni zal het Franse team met de auto van 2018 op de Red Bull Ring rijden. Dinsdag 16 juni zal Daniel Ricciardo plaatsnemen in de Renault en woensdag 17 juni neemt Esteban Ocon het stuur over. Er mogen geen onderdelen voor het nieuwe seizoen getest worden, daarom moet Renault met de auto van 2018 rijden. De test zal dus vooral gedaan worden om iedereen weer scherp te krijgen.

Eerder vandaag kwam er een interview met Verstappen naar buiten waarin hij aangaf het testen niet nodig te vinden. Blijkbaar denkt het team van Renault daar anders over. Zij willen zich zo goed mogelijk voorbereiden op de start van het seizoen. En het Franse team denkt dat twee testdagen daar zeker bij helpen.