Pirelli kiest andere banden voor tweede race op Silverstone

(c) Sky Sports F1

De tweede race op het circuit van Silverstone zal verreden worden met andere bandencompounds. Het eerste weekend zal er worden gereden met de C1, C2 en C3 banden. Het tweede weekend zal er worden gereden met de C2, C3 en C4 banden. Dit houdt in dat er in het tweede weekend gereden zal worden met zachtere compounds banden.

Door de uitbraak van het coronavirus ziet de kalender van dit jaar er anders uit in vergelijking met andere jaren. Dit jaar rijdt de Formule 1 namelijk 2 races op hetzelfde circuit. Voor nu geldt dit alleen voor Oostenrijk en Groot-Brittannië maar er worden ook al andere locaties genoemd waar 2 races plaats kunnen vinden. Om te voorkomen dat de tweede race er precies hetzelfde uit gaat zien als de eerste bedacht de Formule 1 reversed grid kwalificatieraces. Deze werden niet doorgevoerd omdat niet alle 10 teams het ermee eens waren.

Om de tweede race er niet precies hetzelfde uit te laten zien is er nu gekozen voor andere bandencompounds. Niet bij de races op het circuit in Oostenrijk maar wel op de races in Groot-Brittannië.  Door andere bandencompounds mee te nemen krijg je andere strategieën in de race. De zachtste compound die het tweede weekend meegenomen wordt gaat als het goed is minder lang mee dan de zachtste compound van het eerste weekend.

Hoe groot het verschil in banden gaat zijn weten we nog niet. Er is namelijk nog geen race gereden. Maar dat de twee races op Silverstone exact hetzelfde gaan zijn als de eerste is in ieder geval niet aan de orde.