Marko: ‘Consistentie is de sleutel, elke fout kost je de titel’

(c) Red Bull Racing

‘Elke fout kost je vanaf nu de titel.’ Dat is wat Helmut Marko tegen F1-Insider en hoogstwaarschijnlijk ook tegen Max Verstappen zei. Hij gelooft dat de strijd dit seizoen tussen Mercedes en Red Bull zal gaan. 

Marko geeft aan dat alles op rolletjes loopt bij Red Bull en dat het team nu gewoon rustig moet blijven. ‘We weten niet eens hoeveel races we zullen rijden. Dat maakt iedere race nog belangrijker. Elke race moet je zien als een finale.’

‘Consistentie en betrouwbaarheid is dus van het hoogste belang. Voor zowel het team als de rijder.’ Marko gelooft dus echt dat het een tweestrijd zal worden tussen Red Bull en Mercedes. ‘Ferrari zit niet op ons niveau.’

Dat zijn veelbelovende woorden voor de Max Verstappen fan, maar we moeten niet vergeten dat Red Bull vorig jaar ook ‘de beste winter ooit’ had gehad volgens de Oostenrijker. Dus echt zeker weten dat de zaken ervoor staan zoals ze worden beschreven door Marko doe je nooit. Uiteindelijk kun je toch pas na afloop van de eerste race oordelen over de ‘pecking’ order.