Publiek weer welkom bij NASCAR races

NASCAR gaat weer mondjesmaat publiek toelaten bij de races, te beginnen aanstaande zondag al tijdens de Dixie Vodka 400 op Homestead-Miami Speedway. Het is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus dat er ‘niet-essentieel personeel’ weer aanwezig mag zijn.

De NASCAR races van de afgelopen weken in Darlington, Charlotte, Bristol en Atlanta werden nog zonder publiek verreden. De organisatie zet nu een eerste stap om een beperkt aantal gasten toe te laten. 

In een statement laat NASCAR weten: “Aangepaste procedures, protocollen en richtlijnen zijn afgerond in overleg met de gezondheidsorganisaties, medische experts en de lokale-, staat- en federale ambtenaren. Alle gasten worden bij binnenkomst getest, moeten een mondmasker dragen en moeten afstand van elkaar houden. NASCAR zal de procedures blijven aanpassen en verbeteren, zodat in de toekomst meer fans aanwezig kunnen zijn.”

Op 14 juni zullen tijdens de Dixie Vodka 400 op Homestead-Miami Speedway 1000 speciale gasten aanwezig zijn van de Homestead Air Reserve Base en U.S. Southern Command. Een week later mogen op de Talladega Superspeedway al 5000 toeschouwers op de hoofdtribune plaatsnemen. 

NASCAR is verheugd om de race fans weer te mogen verwelkomen: “We geloven dat dit een belangrijke stap voorwaarts is voor de sport en de toekomst van live evenementen. De passie en toewijding van onze industrie en fans is de belangrijkste reden waarom we elk weekend racen. We zien ernaar uit om ze langzaam en op een verantwoorde manier weer te verwelkomen op een aantal evenementen.”