Volgens Ricciardo zijn reversed grid races niet nodig

(c) Renault Sport F1 Team

Een ruime week geleden is het idee om reversed grid races te gaan rijden weer naar voren gekomen. Maar volgens Ricciardo heeft de Formule 1 dat helemaal niet nodig. Hij denkt namelijk dat het soms een beetje rommelig zal gaan worden als snellere auto’s achteraan moeten starten.

Vorige week hebben de teams moeten stemmen of ze een reversed grid kwalificatie race willen rijden bij sommige races. Het zou dan gaan om de tweede race op hetzelfde circuit. De meeste teams waren voor het voorstel. Christian Horner vond dit het moment om hiermee te experimenteren. Maar Mercedes stemde tegen het voorstel. Mercedes was namelijk van mening dat het niet eerlijk was en dat het ook kan leiden tot meer uitvalbeurten. Omdat Mercedes tegen heeft gestemd zullen we in ieder geval dit jaar nog geen reversed grid races gaan zien.

Renault coureur Daniel Ricciardo vindt ook dat reversed grid races niet nodig zijn voor de Formule 1. “Ik ben zeker voor verandering in de sport maar ik denk niet dat dit prioriteit heeft om de sport te verbeteren.” Dit liet hij weten op Instagram. “Ik snap dat het voor sommige fans leuk kan zijn om de snellere jongens naar voren te zien komen. Maar ik denk dat er ook momenten zijn waar het niet gaat werken. Dan wordt het denk ik een beetje rommelig. Ik snap dus dat het leuk kan zijn maar ik denk niet dat het echt bijdraagt aan het racen zelf.”