McLaren niet in staat om te testen voor aanvang van seizoen

Andreas Seidl © McLaren F1

Het team van McLaren kan niet net zoals Mercedes en Ferrari gaan testen voor de start van het seizoen. Dit geeft teambaas Andreas Seidl aan. De voornaamste reden is de overstap van Honda-motoren naar de Renault-krachtbron.

Eerder werd dus al bekend dat Mercedes beide coureurs zal laten testen, niet veel later bracht ook Ferrari naar buiten dezelfde intenties te hebben. Ondanks dat het verboden is een recente auto te gebruiken willen de teams toch graag testen in een minder recente auto om protocollen te oefenen en om de rijders op scherp te stellen.

Voor McLaren gaat dat echter lastig worden omdat zij volgens Seidl niet meer de beschikking hebben over de Honda motoren die zij gebruikten tot 2017. Bovendien is het concept van de 2018 McLaren, waar wel een Renault motor in ligt, dusdanig verschillend dat het team uit Woking er geen baat bij zou hebben.

Seidl geeft aan het jammer te vinden voor de coureurs dat zij niet wat extra kunnen testen zoals sommige anderen. Van één van McLaren’s coureurs is in ieder geval bekend dat hij niet stil zit. Lando Norris was namelijk laatst al te vinden in een kart en gisteren zat hij in een Formule-3 auto van zijn oude team Carlin.

Tot slot laat de teambaas van McLaren weten dat de auto’s momenteel klaar worden gemaakt voor de strijd, en dat hij blij is met de stappen die worden gezet. ‘We hebben duidelijkheid over hoe het weekend gaat verlopen in Oostenrijk en kunnen ons nu enkel en alleen focussen op de voorbereiding en een goede start op de Red Bull Ring.’ Zo sluit hij af.