Russell wint derde achtereenvolgende Virtual GP

(c) Williams Racing

George Russell heeft gisteren de virtuele Azerbeidzjan Grand Prix gewonnen. Dit is de derde achtereenvolgende virtuele overwinning voor de Williams-coureur.

Russell heeft in het echte leven nog geen Formule 1-punt behaald in zijn Williams. In de virtuele Grand Prix-wereld, waar de onderlinge verschillen tussen auto’s uit zijn geschakeld, is de Brit daarentegen dominant. De Williams-coureur won achtereenvolgend de virtuele Grands Prix in Spanje en Monaco, en voegt daar nu een overwinning in Bakoe aan toe.

Russell startte de race als eerste, met vlak achter hem Alexander Albon. Bij de start bleven de eerste twee plekken ongewijzigd. Achter de kop was er meer chaos, met spinnende en crashende auto’s. Albon deed een poging om Russell in te halen, maar dit lukt niet. De Thai stopte in de zevende ronde voor nieuwe harde banden. De Williams-coureur kwam een ronde later de pitsstraat in en koos voor een set verse mediums. Het plan was de snellere medium band te gebruiken om kort na de pitstop een groot gat te slaan met Albon. Het gat tussen Russell en Albon werd echter niet veel groter. Naarmate de race vorderde namen de kansen van de Red Bull-coureur toe. Hij maakte namelijk gebruik van de harde band, die langer goed blijft dan de medium band. Het gat tussen de raceleider en de nummer 2 werd ondanks het voordeel van Albon niet veel kleiner. Russell spaarde zijn banden en wist hierdoor de race te winnen met een voorsprong van iets meer dan drie seconden.

Door de overwinning staat Russell, met een voorsprong van 22 punten, bovenaan in het onofficiële klassement. De laatste virtuele Grand Prix vindt komend weekend plaats op het virtuele Circuit Gilles Villeneuve.