Rick Winkelmans NASCAR-update: ”NASCAR staat op tegen racisme”

Voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug én vooruit in de wereld van de NASCAR. Afgelopen weekend werd er gereden op het circuit van Atlanta waar Kevin Harvick wist te winnen. Toch ging de meeste aandacht uit naar het politieke statement dat de NASCAR gezamenlijk maakte tegen racisme. 

”Afgelopen zondag reed Nascar op het circuit in Atlanta. Maar voorafgaand was er een indrukwekkend moment waarbij alles en iedereen in NASCAR terugblikte op wat er afgelopen week in Amerika is gebeurd”, vertelt Winkelman. ”Dat werd op een hele goede en indrukwekkende manier gedaan. Goed dat er naar de politieke en menselijke situatie in Amerika wordt gekeken.”

Daarna werden de motoren gestart en kon er geracet worden in Atlanta. Winkelman vond het een minder leuke race dan een week geleden in Bristol.

”Het was een wat saaiere race dan die bijvoorbeeld van vorige week in Bristol. Het circuit van Atlanta is normaal gesproken een baan waar goede wedstrijden zijn omdat het asfalt er heel versleten is. Dat is eigenlijk heel lastig voor de coureurs, maar die vinden dat heerlijk. Kevin Harvick wist onder die moeilijke omstandigheden de race to domineren en te winnen.”

In de nacht van komende woensdag op donderdag wordt er alweer gereden op het circuit in Martinsville.

”Het circuit in Martinsville is een korte baan die ‘under the lights’ wordt verreden en we hebben al eerder gezien hoe spectaculair dat kan zijn. Uiteraard is deze race ook bij Ziggo Sport te zien vanaf 1:00 uur.”