Dixon wint openingsrace IndyCar, Veekay valt uit

(c) IndyCar

Afgelopen nacht is de IndyCar weer van start gegaan op de Texas Motor Speedway. Scott Dixon wist afgelopen nacht de race op zijn naam te schrijven. Het debuut van Rinus van Kalmthout verliep niet zoals gehoopt, hij viel namelijk na 38 rondjes uit nadat hij de controle over zijn auto verloor.

De NASCAR is alweer een tijdje bezig en vannacht is ook de IndyCar weer begonnen. Op de Texas Motor Speedway was het Scott Dixon die de race domineerde. Vanaf het begin af aan reed hij vooraan mee en had in het midden van de race een ruime voorsprong. Tegen het einde van de race wist Rosenqvist het gat te dichten, maar hij kwam niet aan Dixon voorbij. Toen de 2 voorste mannen bij achterblijvers in de buurt kwamen was het zake om die zo snel mogelijk voorbij te gaan. Dixon slaagde hier in en Rosenqvist wilde daarom direct mee. In zijn jacht op Dixon raakte hij op een gegeven moment de achterkant kwijt en belande zo in de muur. Dixon kon de race op het eind gewoon uitrijden. Uiteindelijk wordt Pagenaud tweede en Newgarden derde.

Voor de Nederlanders stond  deze race ook in het teken van Rinus Veekay. Hij maakt afgelopen nacht zijn debuut, maar die verliep niet zoals gehoopt. In de vrije training spinde de 19 jarige Nederlander en raakte de muur. Omdat de auto niet op tijd gerepareerd was voor de kwalificatie startte Veekay achteraan. Hij wist zich snel naar voren te rijden en lag op de vijftiende plaats. Maar toen hij langs Ferrucci wilde verloor hij de controle over zijn auto en viel uit.

Van Kalmthout had op een beter debuut gehoopt maar hij heeft er vertrouwen in dat het de volgende race beter gaat. De volgende race wordt verreden op 4 juli in Indianapolis. Op de road course van het legendarische circuit gaan we zien hoe Veekay het gaat doen.