Binotto hoopt op goed stoeltje voor Vettel

(c) Formula1.com

Mattia Binotto heeft in een interview met Marca laten weten dat hij hoopt dat Vettel een goed stoeltje vindt voor 2021. Hij zou er zelfs vrede mee hebben als Vettel bij Mercedes tekent. Ook vertelt hij over de keuze om het contract van Vettel niet te verlengen. Hierbij gaat hij ook in op de speculaties die er rondom het niet verlengde contract zijn.

Dat de wegen van Vettel en Ferrari gaan scheiden is inmiddels al een tijdje bekend. Maar wat de reden was voor de scheiding is niet direct naar voren gekomen. Sommige mensen zeiden dat het aan de lengte van het contract lag, anderen zeiden weer dat het salaris volgens Vettel niet hoog genoeg was. Mattia Binotto legt uit dat dit niet de redenen zijn voor Vettel om zijn contract niet te verlengen.

“Wij houden van Vettel, zowel als coureur als persoon dus het was zeker geen makkelijke beslissing.” In eerste instantie was Vettel de eerste keuze volgens Binotto. Door het coronavirus is de situatie erg veranderd. Er moet rekening worden gehouden met de budget cap en de nieuwe reglementen die zijn opgeschoven. De situatie voor Ferrari is hierdoor helemaal veranderd dus moest er ook een nieuw plan voor de toekomst komen. Volgens Binotto kwam het plan van Ferrari niet overeen met de plannen die Vettel had. Hierbij benadrukt hij dat het niet ging om de lengte van het contract of het geld dat de viervoudig wereldkampioen zou gaan verdienen. Het was puur de visie van beide partijen die niet overeen kwamen.

“Het zou een groot verlies voor de Formule 1 zijn als Vettel besluit te stoppen. Wij hopen ook dat hij voor 2021 een goed stoeltje weet te vinden. Ik hoor geruchten dat hij misschien naar Mercedes gaat.  Dan zou ik erg blij voor hem zijn, dat meen ik echt”