Mercedes coureurs gaan testen voor aanvang F1 2020 seizoen

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zullen vlak voor het begin van het Formule 1 seizoen in Oostenrijk gaan testen op Silverstone. Het team wil op de dinsdag en de woensdag voor de Grand Prix van 5 juli de baan op.

De dinsdag zal voor Bottas zijn en zesvoudig wereldkampioen Hamilton mag een dag later de baan op. Het team van Mercedes geeft aan vooral protocollen te willen trainen tijdens het testen.

Heel veel andere dingen kan het team ook niet testen omdat het niet met de auto van dit jaar of vorig jaar mag rijden. Er zal gereden worden met de WO9 uit 2018. Toch lijkt dit een goed initiatief van Mercedes aangezien de weekenden er toch heel anders uit zullen zien in verband met alle restricties vanwege het Corona-virus.

Het zal interessant zijn om te zien of ook andere teams het idee van Mercedes over zullen nemen, aangezien stilstand toch achteruitgang is in de Formule-1. Het team van Mercedes zal toch een voorsprong hebben op het gebied van protocollen mochten zij de enigen zijn met een test achter de rug.