Mexico mikt op Grand Prix op oorspronkelijke datum

De organisator van de Mexicaanse Grand Prix heeft er vertrouwen in dat de race gewoon kan plaatsvinden op de oorspronkelijk datum. De race op het Autódromo Hermanos Rodríguez stond gepland op 1 november. 

Nu de eerste acht races van het nieuwe seizoen gepland staan op Europese bodem, zal de Formule 1 zich de komende weken buigen over een vervolg van de kalender. Chase Carey gaf al aan eind juni de kalender rond te willen hebben. Onder andere de wedstrijden in Azië en Noord- en Zuid-Amerika zullen daarbij een plekje moeten krijgen. Corporación Interamericana de Entretenimiento, de promotor van de Mexicaanse Grand Prix, laat in een statement weten vertrouwen te hebben om de race gewoon in het weekend van 1 november te rijden. 

“Het is extreem belangrijk om de veiligheid en gezondheid van iedereen te waarborgen op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Daarom nemen we al de grootst mogelijke maatregelen op het gebied van de hygiëne, zodat alle aanwezigen zich veilig zullen voelen. Daarom monitoren we de situatie constant samen met de autoriteiten van Mexico Stad, de Formule 1 en de FIA.”

Alhoewel de Europese races zonder publiek zullen worden verreden, houdt de Mexicaanse organisatie alle opties nog open. “Indien de race moet worden gereden zonder publiek of helemaal moet worden geannuleerd vanwege overmacht, dan zullen we die informatie delen via onze officiële kanalen.”