Horner: Formule 1 moet geen WK boekhouden worden

(c) Red Bull Content Pool

Nu de Formule 1 het aangepaste budgetplafond van 145 miljoen dollar in 2021 invoert, moeten volgens Christian Horner nog wel de laatste plooien worden gladgestreken. De teambaas van Red Bull Racing hoopt dat daarmee voorkomen wordt dat de Formule 1 een ‘WK boekhouden’ wordt.

Horner doet de uitspraak in een interview met Motorsport.com. Volgens de Brit zijn de teams unaniem akkoord gegaan met de aangepaste budget cap met het oog op de toekomst van de sport. Maar vooral de drie grote teams hebben in dat proces veel moet toegeven. “Dat is op een aantal gebieden heel pijnlijk geweest. Maar ik denk dat de Formule 1 door deze nieuwe set aan regels er sterker uitkomt, ook al moet er nog aan enkele details worden gewerkt.”

Die details zien volgens Horner vooral op het handhaven van de budget cap: “Het gaat om gedetailleerde zaken, zoals fluctuaties in de wisselkoersen. De regels zijn gecompliceerd en het is onvermijdelijk dat we tegen dingen gaan oplopen waar nog niet goed is over nagedacht of waar verdere opheldering over nodig is. En dus hoop ik dat het niet uitdraait op een WK boekhouden in plaats van een kampioenschap op het circuit.”

Horner heeft er echter vertrouwen in dat de FIA toezicht zal houden op het naleven van de regels en zal ingrijpen waar nodig. “We moeten vertrouwen in ze hebben. Je committeert je aan de regels en daar moeten we ons allemaal aan houden. Maar het wordt ingewikkeld omdat je te maken hebt met privé teams en teams die onderdeel zijn van een autofabrikant. We moeten er vertrouwen in hebben dat de FIA het eerlijk handhaaft.”