F1 brengt voorlopige kalender eerste acht races uit

De Formule 1 bracht vanochtend haar vernieuwde en voorlopige kalender van 2020 uit. Alleen de eerste 8 races worden erin opgenomen maar het moge duidelijk zijn dat het een drukke periode wordt voor alles in en rondom de Formule 1, met tot nu toe twee triple-headers en slechts twee keer een break van twee weken.

Het seizoen zal dus worden afgetrapt in Oostenrijk op 5 juli. Na deze Grand Prix kunnen de teams in Oostenrijk blijven, want ook de tweede race zal op Oostenrijks grondgebied plaatsvinden.

Vervolgens beweegt het circus zich naar Hongarije om daar op 19 juli de eerste triple header compleet te maken. Na één Formule-1-loos weekend kunnen de coureurs weer aan de bak op Silverstone voor de Grand Prix van Engeland. Zeg maar gerust twee keer aan de bak trouwens, want ook op Silverstone gaan we twee weekenden op rij racen.

En na de ‘Formule 1 Emirates 70th Anniversary Grand Prix’, zoals de tweede race op Silverstone is getiteld, zullen de teams zich in zuidelijke richting manoeuvreren om op 16 Augustus de tweede triple-header een feit te maken in Spanje.

Dan komt er weer een break van één weekend voordat het racegebrul zal losbarsten in de Ardennen op het circuit van Spa Francorchamps. Zoals gewoonlijk rijdt men daarna direct door naar Italië voor de Grand Prix van Monza op 6 september.

En zo zullen er voor het eerst in de historie acht races plaatsvinden in een tijdsbestek van 9 weken. Een lust voor het oog van de Formule-1 fan maar ongetwijfeld een uitputtingsslag voor de ‘Formule-1 medewerker’. Er zijn zelfs al teams die zich zorgen maken over de toevoer van reserveonderdelen. Het zal een zware periode worden maar toch zal het F1-personeel ondanks de zorgen blij zijn dat er weer geracet mag worden.