Rick Winkelmans NASCAR-update: Elliott wint op Charlotte Speedway

Chase Elliott viert zijn overwinning met donuts © NASCAR / Jared C. Tilton

Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio weer terug en vooruit op het lopende NASCAR-seizoen. De enige grote tak van autosport die op het moment wel verreden wordt, hetzij zonder publiek. Afgelopen nacht kwam Chase Elliott als eerste over de streep op Charlotte Motor Speedway.

De Alsco Uniforms 500 op Charlotte Motor Speedway werd een prooi voor Chase Elliott. Na twee teleurstellend verlopen races, was het nu eindelijk raak voor de Hendricks Motorsport-coureur. “De laatste drie wedstrijden zat hij er in de slotfase altijd goed bij. Eén keer werd hij van de baan gereden door Kyle Busch. Eén keer maakte zijn crew chief een fout in de pitstopstrategie, waardoor Elliot twee rondes voor tijd toch nog de race verloor.”

De NASCAR mag dan onderweg zijn, het coronavirus is niet de enige spelbreker voor de stockcars. “Tijdens de 500 kilometer race in Charlotte had NASCAR opnieuw last van de regen. Niet normaal hoe de regen het NASCAR-coureurs moeilijk maakt om hun wedstrijden weer gewoon op te kunnen pakken. Nu was het niet alleen regen trouwens, maar ook bliksem.”

Komende zondagavond staat de volgende race op het programma in Bristol. Volgens Winkelman kan dat een gave race worden. “Bristol wordt wel de last great colosseum genoemd. Het zit altijd ontzettend vol met toeschouwers, maar dat moeten we nog even achterwege laten. Wat niet betekent dat het geen gave race wordt. Het is een hele korte baan, maar met enorme banking in de bochten. Daarom gaat het altijd nog behoorlijk hard.”

De race wordt zondagavond van 9.30 live uitgezonden op Ziggo Sport. De gehele update is te beluisteren op ons radiostation Grand Prix Radio.