Ricciardo bevestigt gesprekken met Ferrari

(c) Renault F1 Team

Ricciardo heeft in een interview met CNN aangegeven dat hij gesprekken heeft gehad met Ferrari. De Australiër maakt volgend jaar de stap naar McLaren maar het had dus zo kunnen zijn dat Ricciardo voor Ferrari zou gaan rijden.

Vanaf het moment dat Ricciardo besloot bij Red Bull te vertrekken zijn er gesprekken met Ferrari geweest. En nu met het vertrek van Vettel zijn deze gesprekken weer verder gegaan. Maar Ricciardo heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor McLaren. De Australiër werd al vaker gelinkt aan het Italiaanse team en dat was dus niet voor niets.

Ricciardo geeft aan eigenlijk geen idee te hebben waarom de stap nooit gemaakt is. Hij zag een overstap naar Ferrari wel zitten maar hij kan ook relativeren. Hij geeft namelijk aan dat de keuze voor Sainz een logische keuze is. “Carlos heeft een goed jaar gehad en ik zie hoe hij bij Ferrari past.”

Natuurlijk kwam de overstap naar McLaren ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ricciardo is sinds 2018 ook al in gesprek met McLaren. Hij geeft aan dat het niet een keuze is die je zomaar maakt. Een overstap naar een ander team heeft altijd gevolgen. Ricciardo geeft aan dat hij bij McLaren niet gelijk iets zag wat Renault niet heeft maar toch voelt het alsof hij verder moet met zijn carrière. Vandaar de overstap naar een nieuw team.