Ondanks massaontslag blijft Renault in Formule 1

(c) Renault Sport F1

Clotilde Delbos, CEO van Renault, geeft aan dat het team in de Formule 1 blijft. Wereldwijd zullen er wel 15.000 mensen ontslagen worden. De ontslagen zijn onderdeel van bezuinigingsmaatregelen bij het Franse merk. Renault wil namelijk twee miljard euro gaan besparen.

“We hebben publiekelijk al laten weten en bevestigen nu nogmaals dat we in de Formule 1 blijven”, zo maakte Delbos bekend in een telefoongesprek met analysten. “De aankondiging van de nieuwe bezuinigingsmaatregelen is goed voor ons, omdat we nu minder hoeven te investeren.”

De laatste tijd waren er steeds meer geruchten over de toekomst van het Formule 1-team van Renault. Vanwege noodzakelijke bezuingingen en het einde van het Concorde-verdrag eind dit jaar, had Renault zonder veel problemen kunnen stoppen met het Formule 1-project.

Abiteboul had reeds aangegeven dat de komst van een budgetplafond erg goed voor het Franse team zou zijn. Nu dit bevestigd is, wordt de keuze om in de Formule 1 te blijven ook makkelijker.