De vermoedelijke Europese F1-kalender is bekend

(c) Red Bull Content Pool

Verschillende Formule 1-nieuwssites menen te weten hoe de kalender van het Europese deel van het Formule 1-seizoen eruit ziet. De kalender bevat onder andere twee races in Oostenrijk en Groot-Brittannië. 

De acht races tellende kalender begint op 5 juli in Oostenrijk. Een week later volgt een tweede race op de Red Bull Ring. In eerste instantie was het plan om vervolgens twee weken achter elkaar te racen in Groot-Brittannië. Dit is, zo meldt Autosport, niet meer mogelijk doordat de Britse regering heeft besloten dat reizigers naar het Verenigd Koninkrijk eerst 14 dagen in quarantaine moeten. Boris Johnson, de Britse premier, heeft aangegeven positief te staan tegenover het doorgaan van een Britse Grand Prix. De Silverstone Classic, een evenement op het circuit dat tussen 31 juli en 2 augustus plaats zou vinden, is afgezegd. Hierdoor is in dit weekend dus plaats gekomen voor een Grand Prix. De kalender komt er daardoor als volgt uit te zien:

5 juli: Oostenrijk

12 juli: Oostenrijk

19 juli: Hongarije

2 augustus: Groot-Brittannië

9 augustus: Groot-Brittannië

16 augustus: Spanje

30 augustus: België

6 september: Italië

De teams zouden al op de hoogte zijn van de kalender. GPBlog.com meldt dat deze kalender waarschijnlijk maandag officieel bekend zal worden gemaakt.