Aston Martin stelt Mercedes-AMG baas Moers aan als nieuwe CEO

(c) Unsplash / Jannis Lucas

Mercedes-AMG topman Tobias Moers wordt per 1 augustus de nieuwe CEO van Aston Martin. De Duitser volgt Andy Palmer op, die sinds 2014 aan het roer stond van het Britse automerk. Palmer vertrekt per direct bij Aston Martin.

Moers werkt al meer dan 25 jaar voor Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Sinds 2013 is hij de CEO van Mercedes-AMG, de bedrijfstak die zich bezighoudt met het optimaliseren van de prestaties van de straat- en raceauto’s. Helemaal als een verrassing komt de aanstelling van Moers niet. Aston Martin maakt immers al gebruik van de AMG 4 liter V8 motoren in haar sportauto’s. 

Het is de eerste organisatorische verandering die Lawrence Stroll doorvoert sinds zijn komst. De positie van voormalig CEO Andy Palmer was al langer wankel. Onder zijn bewind leed Aston Martin enorme verliezen en verliep de beursgang van het Britse autosport rampzalig.