Boris Johnson werkt mee aan organisatie Britse Grand Prix

(c) Silverstone

De Britse premier Boris Johnson wil de Corona-regels versoepelen voor F1 teams zodat de Britse Grand Prix toch door kan gaan. Eigenlijk zouden alle personeelsleden twee weken in quarantaine moeten nadat zij terugkeren uit Oostenrijk wat een eventuele Grand Prix lastig had  gemaakt. Johnsen wil daar dus nu verandering in brengen.

In eerste instantie wilde Silverstone zelfs twee races organiseren, maar dat idee moest van de kaart geveegd worden na de beslissing dat iedereen na terugkomst in het land twee weken in quarantaine moet. Maar nu heeft Premier Boris Johnson zich naar verluidt bemoeid met de zaak. Johnson zou de secretaris van cultuur hebben gevraagd om samen te werken met de gezondheidssecretaris en de thuissecretaris om de ‘double header’ toch door te laten gaan.

Volgens Silverstone baas Stuart Pringle is het enigste wat ze nodig hebben groen licht van de overheid aangezien er nog genoeg ruimte is op de kalender om de races ergens in juli of augustus ertussen te proppen.