Audi ontslaat Abt na diskwalificatie Esports evenement

door Hidde Wissels
Dz9O4_lX4AE8J15

Het Formule E-team Audi heeft coureur Daniel Abt met onmiddellijke ingang ontslagen, nadat hij afgelopen weekend vals speelde in de ronde van de Race at Home Challenge Esports-serie. 

Abt werd na het event gediskwalificeerd en moet 10.000 euro overmaken naar een goed doel, omdat hij professioneel simracer Lorenz Hoerzing zijn plaats had laten innemen voor de virtuele E-Prix van Berlijn.

Audi maakte dinsdag bekend dat Abt is geschorst: ''Daniel Abt reed niet in de kwalificatie en de race op het vijfde evenement van de Race at Home Challenge op 23 mei zelf, maar liet een professionele sim-racer dat doen. Hij verontschuldigde zich hier direct de volgende dag voor en accepteerde de diskwalificatie. Integriteit, transparantie en consistente naleving van de toepasselijke regels zijn topprioriteiten voor Audi - dit geldt zonder uitzondering voor alle activiteiten waarbij het merk betrokken is. Om deze reden heeft Audi Sport besloten Daniel Abt met onmiddellijke ingang te schorsen."

Het team heeft bevestigd dat Abt niet meer in actie komt voor het Formule E-team van Audi. "Daniel zal na zes jaar en 63 races niet langer voor Audi racen in de Formule E," staat in een vandaag verschenen verklaring. "Integriteit, transparantie en gehoor geven aan de regels, vooral met het oog op het verleden, staan voor Audi echter bovenaan. We tolereren fouten, maar de incidenten die tijdens de Race At Home Challenge hebben plaatsgevonden waren geen fout, maar een bewuste keuze om de regels te overtreden. Dat maakt voor ons het grote verschil," aldus Audi.

Abt is via een filmpje op Youtube met een statement naar buiten gekomen: ''Toen we aan het oefenen waren voor deze Race at Home Challenge op een Twitch-stream, hadden we een gesprek en kwam het idee op dat het een grappige zet zou zijn als een sim-racer in feite voor mij zou rijden om de andere, echte coureurs te laten zien wat hij in staat is.

''Kort na de race realiseerde ik me dat het daar niet bij ophield en dat het plotseling in een richting ging die ik me in mijn dromen nooit had kunnen voorstellen dat dit zou gebeuren. Ik kan begrijpen dat we met dit idee te ver zijn gegaan. Daar hebben we een grote fout gemaakt. Ik blijf bij deze fout. Ik accepteer deze fout en ik zal alle gevolgen dragen voor wat ik heb gedaan.

''Dit virtuele delict van mij heeft echte gevolgen voor mij, omdat ik vandaag in een gesprek met Audi te horen kreeg dat onze wegen vanaf nu zullen scheiden. We zullen niet meer samen racen in de Formule E en de samenwerking is beëindigd.''

;feature=youtu.be

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden