Keselowski wint Coca-Cola 600 op Charlotte Motor Speedway

door Tim Koenders
2020-May24-Keselowski-hero-625x340-1

Brad Keselowski heeft vannacht de Coca-Cola 600 op Charlotte Motor Speedway gewonnen. De race gaat de geschiedenisboeken in als één van de langst durende NASCAR races ooit. Keselowksi moest van achteraan starten maar wist zich in de lange race naar voren te rijden.

De race op Charlotte Motor Speedway was relatief makkelijk te organiseren omdat alle NASCAR teams gevestigd zijn in Charlotte. Door een onderbreking van ruim een uur vanwege de regen duurde de race ruim 6 uur. Daardoor was dit één van de langste NASCAR races ooit. De eerste 2 stages werden gewonnen door Alex Bowman. De derde stage werd door Joey Logano gewonnen. Na de drie stages kon het gevecht om de eindoverwinning beginnen.

In de laatste rondes van de wedstrijd ging Chase Elliott aan de leiding. Chase Elliott werd afgelopen woensdag nog in de laatste rondes van de baan getikt terwijl hij op de tweede plaats lag. Dit keer zou niemand hem meer tegen kunnen houden aangezien hij ruim aan kop reed. 2 rondes voor het eind kreeg zijn teamgenoot een klapband waardoor er een caution kwam. Omdat dit in de laatste rondes plaatsvond werd de race een soort eindsprint van 2 rondes. Er moest een keuze gemaakt worden om buiten te blijven of nog 1 keer naar binnen te gaan voor nieuwe banden. Elliott besloot, met vele anderen, naar binnen te gaan en dat bleek achteraf niet de juiste keuze. Hij valt terug en weet zich niet meer terug te rijden naar de eerste plaats. Keselowski besloot buiten te blijven en dat bezorgde hem de overwinning.

Rick Winkelman kwam na afloop van de race nog met een exclusieve update voor Grand Prix Radio:  “Afgelopen zondag op maandagnacht reed NASCAR alweer de derde race sinds dat de draad weer werd opgepakt na de corona break. De race die werd verreden is een echte klassieker, de Coca-Cola 600 heet die officieel. Oftewel 965 km op het circuit in Charlotte, dat is erg lang en dan begon het ook nog eens te regenen tussendoor. Het leek allemaal wel goed nieuws voor Elliott, de man die al bijna won op Darlington. Hij ging aan de leiding tot twee ronde voor tijd. Toen iedereen nog een pit stop moest maken en de pit crew de verkeerde keuze maakte, hierdoor won Brad Keselowski. Dan rijdt je dus 965 km en pas een km of 5 voor het einde komt de winnaar naar de kop van het veld, typisch NASCAR weer. Brad Keselowski wint dus zijn eerste wedstrijd van dit jaar.”