Monaco loopt 90 miljoen euro mis wegens niet doorgaan GP 

(c) Red Bull

Het niet doorgaan van de Formule 1-race in Monaco levert de stadstaat een verlies van 90 miljoen op. Zo heeft een studie van een Monegaskisch statistiekenbureau uitgewezen. 

Het was een behoorlijke schok voor de Formule 1 toen de parel van de kalender definitief niet verreden zou gaan worden. Ondanks dat het misschien niet altijd de spectaculairste race is, blijven de straten van Monaco iconisch voor de F1. Dit jaar wordt er dus niet gereden, en volgens La Gazzetta dello Sport betekent dat een verlies van 90 miljoen voor de stadstaat. 

Dit verlies komt met name door het feit dat er geen fans zullen komen. Monaco telt normaliter 31 duizend inwoners. Dit aantal wordt in een raceweekend meer dan verdubbeld, wanneer zo’n 84 duizend mensen op de race afkomen. Reclameopbrengsten zijn niet meegenomen in de studie.