Dominante overwinning Russell in Virtual GP Monaco

(c) Williams Racing

George Russell heeft op dominante wijze de Virtual GP van Monaco op zijn naam geschreven. De Williams coureur kwam met meer dan 30 seconden voorsprong als eerste over de streep. Voor de Brit is het de tweede overwinning op rij, nadat hij twee weken terug ook in Spanje zegevierde. 

Op de dag dat de Formule 1 auto’s eigenlijk door de straten van Monaco hadden moeten rijden, moesten de coureurs het met een virtuele race in het Prinsdom doen. Valtteri Bottas en Esteban Ocon maakten hun simracing debuut, waarmee er in totaal acht Formule 1 coureurs op de grid stonden.

De kwalificatie werd onder natte omstandigheden verreden. De pole position ging verrassend naar Haas junior Pietro Fittipaldi. De Braziliaan, kleinzoon van Emerson Fittipaldi, hield George Russell vier tienden achter zich.

Russell was echter op een inmiddels opgedroogde baan beter weg dan Fittipaldi en pakte direct de leiding. Ook Arthur Leclerc en David Schumachter glipten aan Fittipaldi voorbij. Charles Leclerc, gestart vanaf de vijfde plek, werkte zich al vroeg in de race op naar de derde plaats. Russell was vooraan het veld inmiddels ontketend. De Williams coureurs, gestart op de medium band, bouwde een comfortabele voorsprong op en wisselde pas laat naar het zachte rubber.

De race werd ontsierd door een grote hoeveel tijdstraffen en botsingen. Bij een van de crashes werd Arthur Leclerc de dupe van een te enthousiaste actie van Lando Norris. De Ferrari Driver Academy coureur zag daarmee zijn podiumplek in rook opgaan. Zijn broer Charles Leclerc profiteerde en schoof door naar de tweede plaats. De Monegask kon op zijn thuisbaan echter geen weerstand bieden tegen Esteban Gutiérrez. De Mercedes coureur koos voor een tweestopstrategie en benutte zijn verse rubber optimaal.

Voor George Russell was er geen vuiltje aan de lucht. De Brit kwam met meer dan 35 seconden voorsprong als eerste over de meet. Esteban Gutiérrez werd tweede, gevolgd door Charles Leclerc. De volgende Virtual GP vindt plaats op 7 juni op het circuit van Bakoe.