Charles Leclerc racet door Monaco voor filmopnames

De SF90 Stradale in de beroemde Loews haarspeldbocht © Scuderia Ferrari Press Office

In alle vroegte heeft Charles Leclerc meegewerkt aan de filmopnames van Le Grand Rendez-vous. Daarvoor racete hij in een Ferrari SF90 Stradale door de straten van Monaco.

Het is eigenlijk de dag dat de F1-race verreden had moeten worden, maar in plaats daarvan was het circuit afgesloten voor verkeer voor de opnames van de korte film. De film, die geregisseerd wordt door Claude Lelouch, is een remake van de gelijknamige film uit 1950.

In het origineel wordt door de straten van Parijs gereden. Destijds hadden de autoriteiten geen toestemming gegeven voor de actiescène, waarop de regisseur besloot om dan maar in alle vroegte op pad te gaan. De camera werd op zijn eigen auto gemonteerd en de scène werd in één take opgenomen.

Charles Leclerc kroop deze maal achter het stuur van een Ferrari SF90 Stradale. Hij behaalde snelheden van 240 km/u terwijl hij op weg was naar de rendez-vous uit de titel. Ook prins Albert II van Monaco maakt kort zijn opwachting in de film.

Ferrari laat in een verklaring weten dat “de soundtrack van de auto een lange stilte doorbrak.” “Het gebrul van de hybride V8 is een bericht van optimisme en een signaal van de terugkeer van motorsport, film en het sociale leven, terwijl we ons inspannen om de pandemie achter ons te laten door verantwoordelijk gedrag, toewijding en solidariteit.”

De film gaat op 13 juni in première.