IndyCar presenteert nieuwe kalender voor seizoen 2020

(c) Andretti Autosport

De NTT IndyCar Series presenteert een nieuwe kalender voor het seizoen 2020. Zoals eerder al bekend is geworden is de Texas Motor Speedway op 6 juni de seizoensopener en wordt de belangrijkste race van het jaar, de Indy 500 in augustus verreden.

“Onze teams en ateleten zijn klaar om terug te keren op de baan en zullen actie van wereldklasse leveren op de Texas Motor Speedway”, aldus IndyCar-CEO Mark Miles in een verklaring. “We waarderen de mogelijkheid om het seizoen te kunnen beginnen in deze ongehoorde tijden, en ik heb er vertrouwen in dat we een goede show kunnen opvoeren.”

Het seizoen kent nu drie double-headers, dat betekent dat in één weekend tweemaal op hetzelfde circuit gereden wordt. De eerste staat gepland in het weekend van 11-12 juli op Road America. De tweede volgt een week later in het weekend van 17-18 juli op de Iowa Speedway. De laatste is in het weekend van 19-20 september op Laguna Seca.

De Indianapolis 500 staat gepland op 23 augustus. Hieronder is de complete voorgestelde kalender te lezen.

NTT IndyCar Series kalender 2020:

 • 6 juni – Texas Motor Speedway
 • 4 juli – Indianapolis Road Course (race 1)
 • 11 juli – Road America (race 1)
 • 12 juli – Road America (race 2)
 • 17 juli – Iowa Speedway (race 1)
 • 18 juli – Iowa Speedway (race 2)
 • 9 augustus – Mid-Ohio Sports Car Course
 • 15-16 augustus – Indianapolis 500 kwalificatie
 • 23 augustus – Indianapolis 500
 • 30 augustus – Raceway Gateway
 • 13 september – Portland International Raceway
 • 19 september – Laguna Seca (race 1)
 • 20 september – Laguna Seca (race 2)
 • 3 oktober – Indianapolis Road Course (race 2)
 • 25 oktober – St. Petersburg