Sainz vertelt over aparte manier van onderhandelen

(c) McLaren

Carlos Sainz heeft in gesprek met Sky Sports Italia verteld over zijn overstap naar Ferrari. Hij vertelt over de aparte manier van onderhandelen, maar ook over dit seizoen waar hij nog gewoon voor McLaren zal rijden.

Carlos Sainz gaat in 2021 Vettel vervangen bij Ferrari. De Spanjaard heeft aan Sky Sports Italia laten weten dat hij de manier van onderhandelen apart vond. “Je bent aan het onderhandelen over een contract terwijl je elkaar niet eens kan zien. Alle onderhandelingen gingen door middel van bellen of videobellen.” Sainz zat thuis bij zijn vader en was constant aan het bellen met zijn manager, maar achteraf kan hij zeggen dat het allemaal goed verlopen is.

Ook vertelt de Spanjaard over het huidige seizoen. Sainz rijdt dit seizoen namelijk nog gewoon voor McLaren. Hij was bang dat mensen niet leuk zouden reageren op zijn overstap, maar in plaats daarvan kreeg hij alleen maar leuke berichten van mensen binnen het team. Hij kan niet wachten om de McLaren-medewerkers weer te kunnen zien, om ze persoonlijk te bedanken voor alle hulp en alle fijne berichtjes.

Sainz beseft zich dat in Spanje iedereen zit te wachten tot hij in de Ferrari kan stappen en mee kan strijden om de overwinning, maar zelf wil hij eerst focussen op 2020. Hij beschrijft dat hij Ferrari nu even moet vergeten en zich volledig focussen op McLaren.