Hamlin wint ingekorte race op Darlington Raceway

(c) NASCAR

Denny Hamlin heeft vannacht de tweede race op Darlington Raceway gewonnen. Dit is de tweede race die Hamlin dit seizoen op zijn naam weet te schrijven. Kyle Bush eindigde als tweede en Kevin Harvick, winnaar van afgelopen zondag, kwam als derde over de streep. De race werd door regenval 20 rondes voor het einde afgevlagd.

Na de hervatting van het seizoen afgelopen zondag werd er vannacht alweer geracet op Darlington Raceway. Deze keer reden ze grotendeels in het donker. De race zou vannacht om half 1 van start gaan maar door de regen werd de start uitgesteld. De startopstelling werd bepaald door de top 20 van de race van zondag om te draaien. Daardoor moest Harvick dus starten van de twintigste plaats en was het Ryan Preece die vooraan mocht starten.

Aan het begin van de race was het John Hunter Nemechek die gelijk opviel. Na 12 rondes te hebben gereden heeft Nemechek al twee cautions veroorzaakt. Vanaf het begin zat Clint Bowyer er goed bij, hij wist de eerste 2 stages te winnen. Later in de race viel hij verder naar achteren. Richting het einde van de race was het de vraag of de race wel volledig gereden zou kunnen worden omdat er regen in de lucht hing.

34 rondes voor het einde was het Bowyer die een caution veroorzaakt. Maar met de beginnende regenval is het de vraag of je wel een pit stop moet maken. De meeste coureurs besloten naar binnen te gaan maar sommige coureurs besloten buiten te blijven. Want mocht de race eerder afgevlagd worden moet je er vooraan bij zitten. Hamlin besloot niet naar binnen te gaan en dat bleek achteraf de goede keuze. Bij de herstart kwamen de nummers twee en drie in de race met elkaar in contact waardoor er direct weer een gele vlag kwam. Bush, die Elliott aantikte, kon zijn race hervatten. Tijdens de caution ging Hamlin weer niet naar binnen. En met de toenemende regen was dit de juiste keuze. 20 rondes voor het eind werd de race niet meer hervat en was het Hamlin die zo de overwinning wist te pakken. Bush eindigde als tweede en Harvick als derde.

Rick Winkelman kwam na afloop van de race nog met een exclusieve update voor Grand Prix Radio: ‘Het was eigenlijk een race tegen de regen. Eerder begon de race al later door de regen, en ook tegen het einde was er regen in aantocht. De coureurs wisten hierdoor dat de race niet volledig gereden zou worden. Vooraan rijden was hierdoor cruciaal, want wanneer die regen kwam wist niemand. In de top van het veld was hierdoor het nodige spektakel, waarbij Danny Hamlin de boel achteraf het best voor elkaar had. Hij won de race, nadat hij eerder ook de Daytona 500 had gewonnen. Kyle Busch en Chase Elliott kregen het na afloop nog aan de stok, Busch bokste Elliott immers uit de race, maar Kyle bood uiteindelijk wel zijn excuses aan. Daarbij zei hij wel dat het onvermijdelijk zal zijn dat Elliott niet nog iets terug gaat doen.’

Dit weekend wordt de volgende race alweer gereden. Deze keer op de Charlotte Motor Speedway. Ook daar zullen er weer 2 races plaatsvinden, één op zondag en één op woensdag.