Er komen meer verrassende rijderswissels volgens Grosjean

(c) Haas F1

Haas coureur Romain Grosjean heeft aangegeven in de podcast van Sky Sports dat hij nog meer verrassende rijderswissels verwacht voor het seizoen van 2021. Naast Sainz die Vettel gaat vervangen bij Ferrari in 2021 verwacht Grosjean dat er nog meer gaat gebeuren.

Ruim een week geleden was het Vettel die het startschot gaf voor rijders om van team te gaan wisselen. Eén van de meest gewilde stoeltjes in de Formule 1 kwam vrij nadat Vettel aankondigde vanaf 2021 niet meer voor Ferrari te rijden. Al snel werd deze plek gevuld door Carlos Sainz waardoor het team van McLaren op zoek moest naar een andere coureur. Daar werd al snel Daniel Ricciardo geïntroduceerd. En nu is het Renault die nog een plekje vrij heeft voor 2021.

Grosjean was verrast toen Vettel aankondigde niet bij te tekenen bij Ferrari. Sindsdien hebben er natuurlijk al een aantal opvallende ontwikkelingen plaatsgevonden. Zoals Sainz en Ricciardo die gelijk doorgeschoven zijn. Maar Grosjean verwacht niet dat het zomaar afgelopen is als Renault een vervanger voor Ricciardo heeft gevonden. Veel coureurs hebben nog geen contract en er zal nog meer gebeuren verwacht de Fransman.

Ook spreekt Grosjean over de mogelijke terugkeer van Fernando Alonso. Hij denkt dat een terugkeer van de tweevoudig wereldkampioen goed is voor de Formule 1. Alonso heeft al eens eerder de terugkeer gemaakt bij Renault wat niet zo’n succes was achteraf. De vraag is of hij dit nog een keer gaat doen. Volgens Grosjean zou een terugkeer goed zijn voor de Formule 1 maar hij beseft zich ook dat er hierdoor een stoeltje minder beschikbaar is. En er zijn al zo weinig stoeltjes geeft hij aan.

Grosjean heeft zelf ook nog geen contract voor 2021. Wat hij zelf gaat doen wil of kan hij niet zeggen. Wel verwacht hij nog veel interessante ontwikkelingen. Maar wie uiteindelijk voor welk team zal gaan rijden is nu nog even afwachten.