Michael Latifi leent Williams 56 miljoen euro

(c) Rokit Williams Racing

Michael Latifi, de vader van Nicholas Latifi, heeft Williams 56 miljoen euro geleend om het team in de coronatijd te ondersteunen. Hiermee lijkt het team voorlopig uit de brand geholpen. 

Williams heeft het niet makkelijk in deze periode zonder races. De coronacrisis raakt hen hard, maar gelukkig is de vader van Nicholas Latifi hen nu te hulp geschoten. De Canadees heeft Williams een lening van 56 miljoen euro verstrekt. Tot het onderpand worden de collectie historische auto’s en de gebouwen van Williams gerekend. De lening zal in de toekomst wel terugbetaald moeten worden, anders wordt vader Latifi de eigenaar van de Britse renstal.

Williams is niet het eerste team dat actie onderneemt. Eerder besloot ook McLaren al om een hypotheek te nemen op hun collectie historische auto’s. Momenteel lijken de zorgen voor Williams dus even weg, maar gemakkelijk zal het voorlopig niet worden voor ze. Bij de seizoenstart in Oostenrijk zullen Nicholas Latifi en George Russell het rijdersduo vormen.