Olav Mol commentator in racegame F1 2020

Olav Mol zal in het nieuwe Formule 1 spel van Codemasters te horen zijn als Nederlandse commentator. ‘Een enorme eer’ zo vindt Mol. Het is voor het eerst dat er meerdere commentatoren te horen zijn in de game franchise van Codemasters.

Het spel heeft bovendien ook voor het eerst Nederlandstalige optie. Het ziet er naar uit dat de makers meer en meer het gevoel van de Formule 1 alles daar omheen  proberen te implementeren. Zo is ook F1-journalist Will Buxton opgenomen in het nieuwe spel als in-game journalist.

Het spel is vanaf 10 juli verkrijgbaar en zal voor het eerst zo goed als tegelijk met het echte F1 seizoen starten. Dit komt natuurlijk mede door de uitstel van de seizoensstart maar het zal voor de vele wereldwijde spelers een nog authentieker gevoel geven. Hetgeen wat volgens ‘game-director’ Lee Mather ook het streven van Codemasters is en de voornaamste reden van het binnenhalen van Olav Mol.