Monaco wil drie motorraces gaan organiseren in 2021

(c) Pirelli

Monaco is van plan om in 2021 drie motorraces te organiseren in vijf weken in 2021. Dit plan is gekomen omdat de Formule 1-race dit jaar moest annuleren vanwege het coronavirus. 

De Automobile Club de Monaco vertelt dinsdag aan Reuters dat het op 25 april het tweejaarlijkse Historic Grand Prix wil gaan organiseren. Op 8 mei is het de beurt aan de Formule E en op 23 mei keert de Formule 1 terug naar het prinsdom.

”Het organiseren van drie races in een maand tijd zal een grote primeur zijn voor ons allemaal bij ACM”, vertelt algemeen commissaris van de club, Christian Tornatore. ”De logistieke kant belooft complex te worden, maar niet onmogelijk te beheren.”

De start om het circuit op te bouwen gaat hierdoor wat eerder beginnen dan normaal. Eind februari in 2021 zou dit gaan beginnen.