Vettel kan nog steeds kampioen worden volgens Tost

door Tim Koenders
tost

Franz Tost heeft in een interview met Formula 1 aangegeven dat Vettel nog steeds zijn vijfde wereldtitel kan winnen. Daarvoor is het volgens Tost wel belangrijk dat Vettel een goed stoeltje weet te bemachtigen. Maar de vraag is of hem dat gaat lukken aangezien er niet veel opties zijn.

Franz Tost, voormalig teambaas van Vettel, gelooft dat Vettel nog steeds zijn vijfde wereldtitel kan pakken. Dat is volgens hem ook nog steeds het doel van de Duitser. Tost geeft aan Vettel wel goed te kennen en hij zeker weet dat het doel van Vettel nu is om een stoeltje bij een topteam te krijgen. Dit is nodig om iedere race te kunnen strijden voor de overwinning. En volgens Tost is dat precies wat Vettel wil. “Hij is geen coureur die gewoon op de grid wil staan, als we nu zouden racen wil hij winnen.” Maar de vraag is of Vettel wel een stoeltje bij een topteam kan bemachtigen. Bij Red Bull heeft Verstappen een contract en zijn ze zeer tevreden over Albon, bij Mercedes zitten momenteel Hamilton en Bottas. Hamilton lijkt niet weg te gaan en Bottas is de coureur die Hamilton graag naast zich wil hebben. Daarnaast heeft Toto Wolff ook nog George Russell achter de hand.

Volgens Tost speelt geld geen rol bij de keuze van Vettel, als hij zou willen kan hij stoppen met racen. “Een wereldkampioen rijdt niet voor het geld, een wereldkampioen rijdt om te winnen en het hebben van succes.” Een andere optie voor de viervoudig wereldkampioen is een langdurig project bij bijvoorbeeld Renault. Daar zou Vettel kunnen helpen de weg terug naar de top te vinden. Maar of Vettel daar ook zo over denkt is maar de vraag.

Tost denkt dus dat met het juiste materiaal Vettel nog steeds goed genoeg is om een titel te pakken. Maar de echte vraag is of Vettel dat materiaal gaat krijgen bij zijn nieuwe team, als hij nog bij een nieuw team aan de slag gaat.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden