Video: Catching-up met Mercedes-teambaas Toto Wolff

Het zal nog even duren voor de Formule 1 weer van start kan gaan. Voor Mercedes het ideale moment om in gesprek te gaan met teambaas Toto Wolff over waar zijn passie voor motorsport vandaan komt, zijn eerste kennismaking met Hamilton en Bottas en over Mercedes’ plannen voor als het seizoen weer van start gaat.

Voor Toto en zijn vrouw Susie was de huidige situatie zeker even wennen. Zo vertelt Wolff dat hij al jaren niet langer dan twee weken op dezelfde plek is geweest. “In het begin vonden Susie en ik het heel moeilijk en planden we onze dagen vol met activiteiten die we nog wel mochten ondernemen. We probeerden onszelf bezig te houden”, vertelt Wolff. “Sinds een paar weken hebben we ons echt aangepast. Ik heb tijd gevonden voor zelfreflectie, tijd om te genieten met de kinderen. Het heeft mijn leven op een goede manier veranderd.”

Ook vertelt Wolff over zijn passie voor motorsport, die in de jaren 90 begon toen een vriend van hem deelnam aan de Formule 3. Zo reisde hij af naar de race op de Nürburgring om de race te kijken, daar werd zijn passie aangewakkerd. “Het was de manier waarop de coureurs de auto’s bestuurden. In mijn ogen leken het wel gladiatoren. Dat weekend was een typisch regenachtig weekend en de skills van de coureurs in het besturen van de auto, was iets wat ik bewonderde. Het was een skill die ik niet had, maar wel graag wilde leren.”

De rest van het gesprek met Toto Wolff, waarin hij onder andere vertelt over zijn eerste ontmoeting met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, is te bekijken via het onderstaande YouTube-filmpje.