Carlos Sainz bevestigd bij Scuderia Ferrari

Carlos Sainz © McLaren F1

Het hoge woord is eruit, Carlos Sainz zal in ieder geval in 2021 en 2022 voor de Scuderia Ferrari rijden. Nadat Vettel eerder deze week bekend maakte te vertrekken bij Ferrari leek de strijd om het stoeltje bij het Italiaanse team te gaan tussen Daniel Ricciardo en Carlos Sainz. Toen eerder deze ochtend bekend werd dat Ricciardo naar McLaren zou gaan was het wachten op het persbericht van Ferrari. En slechts een halfuur later maakt Ferrari bekend het team te versterken met de jonge maar ervaren Madrileen.

Teambaas Mattia Binotto geeft aan verheugd te zijn Sainz toe te voegen aan het team. ‘Carlos heeft bewezen getalenteerd te zijn en de technische vaardigheden te hebben om een ideale toevoeging te zijn aan onze familie.’ Met het paar Leclerc-Sainz zal Ferrari vanaf 2021 het jongste rijdersduo in vijftig jaar op de baan hebben.

Met de overstap naar Ferrari heeft Sainz exact dezelfde teams aangedaan als jeugd-idool Fernando Alonso, door te beginnen bij Toro Rosso (voorheen Minardi), vervolgens de overstap te maken naar Renault, daarna te vertrekken naar McLaren en uiteindelijk neer te strijken bij Ferrari. En ook al zou Sainz zich zeker neerleggen bij een evenaring aan het aantal wereldkampioenschappen dat zijn landgenoot behaalde, zal hij toch hopen net iets succesvoller te zijn dan Alonso bij Ferrari die een aantal keren op een haar de titel misliep bij de Scuderia.