Marko: Red Bull kan zich Vettel niet veroorloven

(c) Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, is er voor Sebastian Vettel op het moment geen plek bij Red Bull, omdat Vettel te duur is.

Gisteren werd het nieuws bekend dat Sebastian Vettel na 2020 Ferrari zal verlaten. Het is nog onbekend wat de viervoudig wereldkampioen na 2020 gaat doen. Op het internet wordt flink gespeculeerd over de toekomst van Vettel. Een van de populaire ideeën is dat de Duitser terugkeert naar Red Bull. Vettel reed van 2009 tot en met 2014 voor Red Bull, en veroverde samen met het team vier achtereenvolgende wereldtitels. Helmut Marko maakte begin dit jaar al duidelijk dat een terugkeer van Vettel zeer onwaarschijnlijk is zolang Max Verstappen voor Red Bull rijdt. Volgens Marko is het simpelweg te duur om het salaris van twee topcoureurs te betalen.

Marko is niet van gedachten veranderd nu de Duitser daadwerkelijk beschikbaar is in 2021. “Mijn statement was geen ‘twee V’s’ (doelend op de achternamen Vettel en Verstappen) bij Red Bull Racing,” vertelt de Oostenrijker tegenover Autosport. Volgens Marko wil en kan Red Bull dat niet betalen. “Het bedrag dat Ferrari hem heeft geboden en wat Albon verdient liggen mijlenver uit elkaar.” Red Bull en Vettel zijn altijd in contact met elkaar, maar de Oostenrijker benadrukt dat de situatie momenteel vaststaat. “Vettel is verteld dat de situatie op het moment vaststaat met Max als eerste coureur.”