Williams benoemt Simon Roberts tot sportief directeur

(c) Williams Racing

Simon Roberts wordt de nieuwe Managing Director F1 van Williams. In die hoedangiheid is hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de auto, de races, fabriek en planning.

Teambaas Claire Williams laat weten verheugd te zijn. “Simon brengt een schat aan ervaring en kennis naar het Williams-team, en we zijn verheugd dat hij zich bij ons voegt nadat de shutdown voorbij is. Hij zal een zeer getalenteerd team leiden dat ernaar uitkijkt om de volgende generatie Williams F1-auto’s te ontwerpen en ontwikkelen.”

Roberts was eerder in twee periodes werkzaam bij McLaren tussen 2003-2009 en 2010-2017. Ook daar was hij verantwoordelijk voor de fabriekswerkzaamheden. In 2009 was hij een seizoen werkzaam bij Force India.