Live: Deze spannende virtuele races staan dit weekend op de planning

door Julia Onclin
2-20200416144703_1

Elke weekend staan er weer virtuele races op de planning. Van de Formule E tot Nascar, je weekend hoeft alles behalve saai te zijn! Dus voor iedereen die dit weekend even behoefte heeft aan snelheid en spectaculaire inhaalacties: deze virtuele races kun je dit weekend allemaal kijken.

Porsche Esports Supercup

Zaterdagmiddag zal Max Verstappen van start gaan in de tweede race van de Porsche Esports Supercup. De tweede race van het virtuele kampioenschap zal verreden worden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en is vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd live te volgen via de onderstaande livestream.

Formule E

Ook de Formule E komt zaterdagmiddag in actie. De derde race van de At Home Challenge zal verreden worden op het virtuele circuit van Monaco. De grote hamvraag is of BMW-coureur Maximilian Günther ook deze race weet te winnen. De Duitser won namelijk ook de eerste twee races van de challenge. Verder zullen ook de Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns weer in actie komen.

De derde race, die verreden wordt op het circuit van Monaco, zal rond 16.30 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen via de onderstaande livestream en via Ziggo Sport Racing.

https://youtu.be/VizPKu9_hKs

Formule 1

Dit weekend zijn er meerdere races waarin veel Formule 1-coureurs in actie zullen komen. Zo staat op zaterdag de Veloce Esports #NotTheGP van Spa op de planning. De virtuele race zal verreden worden op het circuit van Spa-Francorchamps. Onder andere Charles Leclerc, Lando Norris, Nicholas Latifi en Antonio Giovinazzi zullen deelnemen. De race zal zaterdagavond 21.00 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen via de link in de onderstaande tweet.

https://twitter.com/VeloceEsports/status/1258456708940271616

 

Ook op zondag zal een groot deel van de F1-coureurs in actie komen in de virtuele Grand Prix van Spanje. Onder andere Charles Leclerc, Lando Norris, Alexander Albon, George Russell en Nicholas Latifi zullen in actie komen. De virtuele race zal verreden worden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en zal rond 19.00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Via de twitchkanalen van Charles Leclerc en Lando Norris zal de race live te volgen zijn, net als via het YouTube-kanaal van Formula 1 en Ziggo Sport.

https://twitter.com/Charles_Leclerc/status/1258807028459491329

Nascar

Op zaterdag zal ook de eNascar iRacing Pro Invitational Series weer in actie komen. De race zal verreden worden op de North Wilkesboro Speedway en zal vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd live te volgen zijn op Ziggo Sport Racing.

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden