Hamilton: racen zonder publiek beter dan helemaal niet rijden

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton vindt het jammer dat de eerste races van het seizoen waarschijnlijk zonder publiek zullen worden gereden. De zesvoudig wereldkampioen verwacht dat het gevoel om voor lege tribunes te rijden nog erger zal zijn dan tijdens de testdagen. Aan de andere kant vindt de Brit het ook belangrijk dat er weer geracet kan worden.

Hamilton haalt in een video interview met het Mercedes team aan dat racen op de Red Bull Ring zonder publiek hem een leeg gevoel zal geven. “De fans maken die race. Overal ter wereld zorgen de fans voor een betere sfeer op het circuit. Daarom zijn Silverstone en Monza ook zo fantastisch.”

Aan de andere kant snapt de Brit ook al te goed dat het belangrijk is om weer te gaan racen. “Je ziet welke belangrijke plek sport in ons leven inneemt. Het brengt ons samen. Ik krijg veel berichten van fans van over de hele wereld dat zij de sport zo missen. Ik weet niet hoe het er uit zal zien op tv, maar het is beter dan niets. Voor ons zal het voelen zoals tijdens de testdagen en misschien nog wel erger, omdat er helemaal niemand op de tribunes zal zitten.”

Hamilton kan ondertussen niet wachten om weer in de W11 te stappen. De wereldkampioen mist het racen, maar merkt ook dat de rust hem goed doet. “Het voelt als een soort mini sabbatical. Normaal kan je als topsporter er niet even tussenuit stappen. Maar deze periode kan je gebruiken om tot rust te komen en frisser en gezonder terug te komen. De situatie geeft ook inzicht in wat ik graag doe en dat ik het racen mis. Het geeft mij daarom ook veel inspiratie en energie om weer met het team te werken.”

De Brit geeft tenslotte aan zich nog prima te vermaken tijdens de lockdown. Naast de dagelijkse trainingen is Hamilton veel aan het gamen. Alhoewel hij simracing niet zit zitten, probeert de Mercedes coureur wel zijn eigen rondetijden te verbeteren in Gran Turismo. Daarnaast speelt hij wel eens een potje Call of Duty met Pierre Gasly en denk hij na over de toekomst van de Formule 1, zoals het verbeteren van de diversiteit en het groener maken van de sport.