Szafnauer: wij zijn nog steeds het kleinste Formule 1-team

© BWT Racing Point Formula One Team

Volgens Otmar Szafnauer, de teambaas van Racing Point, is zijn team het kleinste Formule 1-team op de grid. De recente investeringen van Lawrence Stroll hebben dit niet veranderd. 

Otmar Szafnauer ging in gesprek met Autosport in op wat de koop van het team door Lawrence Stroll, en de geplande overgang in Aston Martin, betekenen voor Racing Point. “Toen Lawrence kwam, gaf hij ons een groter budget (…) dus significant meer geld.” volgens Szafnauer is het team toch nog het kleinste team op de grid: “het moet worden gezegd dat hoewel we een significant groter budget hebben, zeg 30%, 40% meer dan we hadden, ik nog steeds geloof dat we het kleinste budget, en de minste mensen in de pitsstraat hebben. We zijn nog steeds het kleinste Formule 1-team,” benadrukt Szafnauer. “Misschien heeft Haas minder mensen omdat een groot deel van hun ontwerp en productiewerk wordt gedaan door Dallara. Maar als je die hoofden meetelt, denk ik dat we waarschijnlijk kleiner zijn dan zij,” aldus de Racing Point teambaas.

Volgens de teambaas is het zaak dat de efficiënte werkwijze van het team niet verdwijnt. “Hoewel we meer middelen hebben en we nu meer kunnen doen, moeten we er voor zorgen dat we de efficiëntie die we hadden niet verliezen, en dat gaat tot nu toe goed. We zijn nog steeds kritisch over elke uitgegeven pond, we geven alleen meer ponden uit,” besluit Szafnauer.