Vettel ontvangt tweede contractaanbod van Ferrari

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel heeft onlangs een tweede contractaanbod gekregen. Dit bevestigen bronnen van ‘F1-insider.com’. De viervoudig wereldkampioen had eerder al een optie om bij te tekenen bij Ferrari, maar weigerde dit te doen. Hij rekende namelijk op een hoger salaris en bovendien op een langere duur van het contract.

In het nieuwe contract zou in ieder geval voldaan worden aan de wens van een meerjarig contract. Hiertegenover staat dan weer wel dat de Duitser flink moet inleveren op financieel gebied. Wanneer hij het contract zou tekenen ontvangt hij hetzelfde salaris als Charles Leclerc. De Monegask verdient 12 miljoen euro. Dat zou betekenen dat Vettel rond de 28 miljoen euro moet inleveren, wetende dat hij momenteel grofweg 40 miljoen verdiend bij de Italiaanse renstal.

En ook al heeft Charles Leclerc in 2019 beter gepresteerd, Vettel zal niet vergeten dat hij een viervoudig wereldkampioen is. Daartegenover staat dan weer dat Vettel geen oneindige eisen kan stellen aangezien hij niet meer de jongste is en er veel toprijders zijn die zijn stoeltje graag zouden overnemen. Vooral de naam van Ricciardo komt bovendrijven, maar ook Carlos Sainz heeft al interesse getoond.

Ondanks alles laat Ferrari met het nieuwe aanbod in ieder geval zien dat het Vettel niet zomaar laat gaan en ze hem zelfs graag willen behouden. Een verblijf van de Duitser bij Ferrari na 2020 is echter nog niet zeker zo blijkt.