Albon wint Virtual Grand Prix op Interlagos

(c) Red Bull Content Pool

Alexander Albon heeft de vierde race van de Virtual Grand Prix Series gewonnen. De Red Bull-coureur was de hele race in gevecht met Charles Leclerc. De Monegask kwam als tweede over de meet, maar werd door een tijdstraf naar de derde plaats teruggezet. Williams-coureur George Russell werd tweede.

De coureurs hadden tijdens de Virtual Dutch Grand Prix eigenlijk Zandvoort aan moeten doen, maar het circuit in de duinen is niet vertegenwoordigd in F1 2019. De fans mochten uiteindelijk bepalen naar welk circuit er uitgeweken moest worden en zij kozen voor Interlagos.

Formule 1-coureurs Charles Leclerc, George Russell, Alexander Albon, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi en Lando Norris gaven wederom acte de presénce. Het veld werd aangevuld met een aantal jonge talenten en diverse bekende sporters.

Stoffel Vandoorne pakte namens het team van Mercedes pole position. De Belg kon echter niet lang genieten van zijn goede uitgangspunt, want al voor de eerste bocht ging het mis nadat hij contact maakte met Renault-coureur Lundgaard. Albon en Leclerc profiteerden en sloegen direct een gaatje.

Het duo vocht vervolgens ronden lang een schitterend gevecht met elkaar uit. De Ferrari- en Red Bull-coureur wisselden, geholpen door DRS, elke ronde van positie. Ook tijdens de pitstops kon het verschil niet worden gemaakt, alhoewel Leclerc koos voor de harde band en Albon op de soft compound verder reed. Op het zachtere rubber leek de Thaise Brit een gaatje te slaan, maar Leclerc gaf niet op en wist het gat weer te dichten. Een drie seconden tijdstraf vanwege het meermaals overschrijden van de track limits maakte echter een einde aan de aspiraties van de Monegask. 

Albon wist de race in stijl af te sluiten door als eerste over de streep te komen. Door zijn tijdstraf werd Leclerc teruggeworpen naar de derde plaats. Williams-coureur George Russell schoof daardoor naar de tweede plek op.