FIA waarschuwt: ‘Clashes mogelijk bij opstart motorsportwereld’

vlaggen van de FIA en de Formule 1

Volgens Graham Stoker, vice-president van de FIA, kan het nog weleens een competitief en druk raceseizoen worden. Veel motorsportseries willen namelijk rond dezelfde tijd achter gesloten deuren van start gaan, wat ervoor zorgt dat de internationale sportkalender goed beheerd moet worden.

In gesprek met AUTO, het eigen tijdschrift van de FIA, vertelt Stoker dat ‘ze graag de terugkeer van de enorm levendige en diverse motorsportomgeving, die ze gewend zijn, willen zien’. Ondanks dat gaat het volgens hem nog een uitdaging worden om alles in goede banen te leiden.

“Motorsport moet samenwerken, en we moeten flexibiliteit hebben in termen van evenementen en locaties. Verder moeten we buiten de gebaande paden denken om de zaken weer op gang te brengen”, vertelt Stoker.

Circuits delen

Stoker stelt zelfs dat kampioenschappen zouden kunnen proberen om samen te werken om het racen weer op gang te brengen. Ook circuits delen in het weekend is volgens hem een mogelijkheid. “We moeten ook aantonen dat motorsport relevant blijft en een positieve invloed heeft door middel van berichten en acties.”