Ocon: Finishen en punten scoren cruciaal bij ingekort seizoen

(c) Renault Sport

Renault coureur Esteban Ocon zegt dat er bij een ingekort seizoen geen enkele ruimte meer is voor uitvalbeurten. Finishen en punten scoren worden volgens de Fransman belangrijker dan ooit indien er minder wedstrijden worden gereden.

Ocon deed zijn uitspraken in een interview met Sky Sports. Op de vraag of een korter seizoen kan leiden tot verrassende uitslagen is de Fransman resoluut: “Ja, absoluut. Je hebt geen kans om een ‘joker’ in te zetten, er is geen ruimte voor uitvalbeurten. Het gaat belangrijker dan ooit zijn om alle races te finishen en punten te scoren.” Het Franse team kwam vorig jaar zes keer niet aan de finish en eindigde daarnaast 16 keer buiten de punten met een van de coureurs.

Net als Sebastian Vettel vindt ook Ocon dat een ingekort kampioenschap nog steeds zijn waarde heeft. “Hoe meer races we kunnen doen, des te beter dat voor het kampioenschap is. Maar als we minstens 10 races kunnen rijden, dan zou het alsnog zijn waarde hebben. Uiteindelijk is de situatie voor iedereen gelijk om te bepalen wie aan het einde van het seizoen de beste is en wie niet. Als we maar weer kunnen racen, dan ben ik blij.”

Ocon heeft zijn rentree in de Formule 1 nog even moeten uitstellen. De Fransman zou na een jaar langs de kant te hebben gestaan, als teamgenoot van Ricciardo bij Renault instappen.